TERAZİ

Terazi Burcu Özellikleri Rehberi: Genel, Kadını ve Erkeği

Tarih: 24 Eylül- 23 Ekim
Gezegeni: Venüs
Grubu: Hava
Uğurlu Rengi: Mavi ve Lila
Uğurlu Taşı: Pembe Kuvars, Akik, Turkuaz
Uğurlu Sayıları: 6,9
Uğurlu Günü: Çarşamba
En İyi Anlaştığı Burçlar: Kova, İkizler
Anlaşamadığı Burçlar: Koç, Oğlak

Terazi Burcu Genel Özellikleri

Zodyak’ın en çekici burcuna sahip olan Terazi burçları kararsızlığın vücut bulmuş halidir. Özellikle sanata yatkınlıklarıyla bilinen Terazi burçları bir ortama girdikleri zaman kolayca dikkatleri üstlerine toplayabilme yeteneğine sahiptirler. Bu da onları diğer herkesten daha farklı ve cazibeli yapar. Enerjileriyle tartışma esnasında kendilerine sinirli olan kişinin yumuşamasını sağlarlar. Tartışmak onlar için yüksek sesle konuşmak, bağrışmak anlamına gelmez. Aynı enerjileriyle karşılarındaki kişiyi etki altına alarak dediklerini kabul ettirirler. Sanatın kıyısından köşesinden mutlaka tutan Teraziler, sanatın ahengini hayatlarına katmayı severler Akıllarında ve vicdanlarında muhakeme yetenekleri yüksektir. Karakterlerini oluşturan ana prensiplerinden vazgeçeceklerine hayatlarını değiştirmeyi göze alacak kadar radikaldirler. Çalışma alanlarını daha zevkli bir hale getirmek için uğraşırlar, işlerindeki başarıları da genelde buna dayanır. Kararsız yapıları bir işe başlama konusunda onları zorlayabilir ancak o işi tamamlayana kadar kafalarını başka bir şeyle meşgul etmezler ve o işi bitirmeden pes etmek doğalarına aykırıdır. Gözlem yetenekleri iyi olan ve aynı zamanda hisleri kuvvetli olan Terazi burçları girdikleri ortamlarda sadece olaylarla değil detaylarla da ilgilenirler, dikkatlerini çeken şeyler ilerleyen zamanlarda önemli bir konu haline gelebilir. Bu da onların ne kadar öngörülü olduklarını gösterir. Kafalarını her zaman dik tutar, çevrelerindeki sözlere kulak asmadan içten içe onay beklerler. İşlerinin karşılığını görmek onlara yaşam enerjisi verir. Sevinçleri kadar hüzünlerini de paylaşırlar.

Terazi Burcu Aşk Hayatı

İçten içe onay bekleyen hallerini ilişkilerine de yansıtırlar. Sevmekten çok sevilmeyi severler ve bu onların şımarmasına yeter. Kendilerini eğlendiren, geliştiren ilişkiler yaşamaktan ziyade tercihlerini kendilerini tamamlayan kişilerden yana kullanırlar. Çünkü kimi zaman kontrol altına alınmayı sevseler de çoğunlukla küçük bir çocuk gibi kontrol altında olmak onları daha güvende hissettirir. Kendi çizgilerini ilk günden itibaren çizmeye çalışan ve kendi özel alanlarını ilişki içerisinde ayrıca kurabilmeyi başaran nadir insanlardır. Çabuk sıkılan yapıları nedeniyle, güven temalı uzun ilişkilerini taze tutmayı başarmak için ellerinden geleni yaparlar. Partnerlerinden de aynı emeği beklerler. Kafalarına yatmayan düşüncelere sahip kişilerden haz etmezler. İlişki içerisinde karmaşık görünmeyi sevseler de düz mantıkla hareket ederler. Bunu ancak çok yakınları fark edebilir. Bu, onların küçük, sihirli sırrıdır. Bu sırları ortaya çıktığında genelde sıkıcı muamelesi görebilirler. Genellikle ilk etapta kendilerine hayranlıkla yaklaşan kişiler yerine mesafeli davranan kişilerden hoşlanma potansiyeline sahiptirler. İlişkilerinde kendi şartlarını oluşturmayı sever, kendilerini konumlandırdıkları yere göre en iyi fedakarlıkları yapar, bunu da karşı tarafa hissettirirler. Maneviyatı ve samimiyeti olan her şeyden etkilenebilirler. Her ne kadar bu iki unsura dikkat etseler de gizliden gizliye kendilerine itiraf edemedikleri bir şekilcilik durumları da vardır. Gözlerine hitap etmeyen şeylere ilgileri azdır. Bu onların estetiğe ve sanata olan tutkularından gelir. Ancak kesinlikle insanları buna göre kategorize etmezler. Terazi burçlarının güvenini kazanmak, onların karşı tarafın meziyetlerini fark etmelerinden geçer. Bu sayede karşı tarafı kısa sürede diğerlerinden ayırarak bir eş olarak görebilirler. Her ilişkide anlayış beklentisi olsa da Terazi burçları normalden biraz daha fazlasını beklerler.

Terazi Burcu İş Hayatı

Başkalarının aklına gelmeyecek olasılıklara kafa yordukları için etraftan kararsız ve sorumsuz yaftası yiyebilirler. Ancak onlar, bir işin en az riske sahip olması için düşünülmesi ve yapılması gereken her şeyi yapmakla meşguldürler. Genelde de yaptıkları işin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte bu çabaları etraftakiler tarafından fark edilir. İş hayatlarında rekabeti başkalarıyla değil, kendi içlerinde yaşarlar. Yaptıkları işi dünya çapında kim iyi yapıyorsa idol olarak gördükleri kişi odur, asla iş arkadaşlarıyla rekabete girmek onları tatmin etmez. Kariyerlerinde başarılı olmalarını sağlayan spesifik özelliklerinden biri de adaletli olmalarıdır. Kendi pozisyonlarının ötesine geçmek için çok uğraşırlar ancak rol çalmak onlara göre değildir. Liderlik vasıflarını gerektiğinde ortaya çıkarırlar ancak bu pek tercih ettikleri bir durum değildir. Çünkü hiyerarşi onlara göre bir şey değildir. Eğer pozisyonları yöneticilik ise, tüm çalışanlarını aynı düzeyde görürler ve her daim hak ettiklerini onlara vermeye çalışırlar. Özellikle canlı bitkiler çalışma alanlarının vazgeçilmez enerji kaynağıdır. Herkesin görmezden geldiği ufak tefek hataların ileride nelere mal olacağını önceden kestirerek hataya yer vermemeye çalışırlar. Gerektiğinde ciddiyetlerini korur, gerektiğinde işlerini eğlenerek yapmayı severler. İş ortamındaki pozitif ve yardım sever kişiler Terazilerdir. Kendileriyle yarışan kişilere bile aynı hoşgörüyle yaklaşırlar. Sanatçı kimlikleri diplomatik işlerde başarısız olacaklarına yorulmasın. Analitik bir zekaya sahip oldukları için gözlem yetenekleriyle birlikte mekanik işlerde de başarılı olurlar. Önemli ihalelerin ara buluculuğu konusunda yaptıkları küçük manevralarla işi kapmak onların işidir.

Terazi Burcu Sağlık

Venüs gezegeninin yönettiği Terazi burçlarının vücutlarında bazı hassas noktalar vardır. Bu yüzden kronikleşen ağrıları olabilir. Venüsün denge hormonları üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Bu hormonlar, hayati fonksiyonların gerçekleşebilmesi için oldukça önemlidir. Bu yüzden Terazi burçları daha spesifik hastalıklara yakalanırlar. Böbreklerin süzme, filtreleme ve atma gibi işlemlerinde sıkıntı yaşayabilirler. Bu yüzden bol miktarda su tüketmeleri tavsiye edilir. Sırt ve sırtın altında kalan bölgeden gelen ağrılar Terazi burçlarının kronikleşen ağrılarıdır. Psikolojik olarak gerginliklerini atabilmek için ise doğanın verdiği bazı elementlere ihtiyaç duyabilirler. Bakır, kuartz gibi elementler onlara dinginlik ve huzur verir. Mutluluk hormonlarının salgılanması için giydikleri kıyafet bile önemlidir. Doğanın renklerinden olan kumaşları tercih etmeye çalışan Teraziler, istemedikleri bir kıyafetten olumsuz enerji alarak kendilerini mutsuz hissedebilirler. Dengeleri çok hassastır, bu yüzden akla gelmeyecek en ufak bir şey ruh dengelerini olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. Genelde iki kişilik sporlardan keyif alan Terazilere, beden sağlıklarını koruyabilmeleri için bu sporları icra etmeleri önerilir. Aynı zamanda zihinsel uğraşlar da sağlıklarına katkı sağlayabilir. Satranç, dama gibi oyunlarda başarı sağlamak bedensel olarak kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.

Terazi Burcu Eğlence Hayatı

Kaba insanlardan nefret eder, dışarıya kaba bir görüntü vermekten çok korkarlar. Bu yüzden çevrelerinde olabildiğince nazik ve prensipli insanları bulundurmayı tercih ederler. Onlar için eğlence kalabalık ortamda gürültülü bir müzik değil, doğanın iç sesleridir. Bir suyun sesi, kuşların cıvıltısı, yaprağın hışırtısı mutlu olmalarını sağlar. Sanata düşkün Teraziler için müzik, hayatlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Sürekli eğlenmeyi eğlence haline getirmeye severler. Daha önce hiç gitmedikleri bir yere seyahat etmek ve oradaki kültür zenginliğinin detaylarında boğulmak en zevk aldıkları hobiler arasındadır. Üstlerinde baskı hissettikleri hiçbir ortamda eğlenemezler. Mutlaka kendilerini özgür ve rahat hissederek içlerindeki eğlenceyi ortaya koyarlar. Aksi halde negatif enerjilerini yansıtır, huzursuzluklarını belli ederler.

Terazi Burcu Cinsel Hayatı

Venüs’ün etkisinde olan Terazi burçlarını aşk insanı olarak tanımlamak yanlış olmaz. Haliyle cinsel yaşama da önem veren Teraziler için aşk ve cinsellik bir bütündür. Terazi burçlarının dış görünüşleri oldukça etkileyicidir. Çok asil bir duruşları vardır. Beğenilmekten ve cinsel olarak arzulanmaktan çok hoşlanırlar. Birlikte oldukları kişiyi el üstünde tutarlar. Onlara kendilerini özel hissettirmek için ellerinden geleni yaparlar.

Estetik duyarlılığı olan Terazi burçlarının partnerlerine verdikleri değeri ve önemi göstermeleri çok farklı şekillerde olabilir. Cinsel birlikteliklerinde sınırları zorlamayı ve fantezi ürünleri kullanmayı severler özellikle krem tarzında olanlarını. Ancak tek taraflı ilişkileri sevmezler aynı şekilde partnerlerinden de ilgi ve alaka beklerler. İltifat edilmesinden hoşlanırlar.

Evlenip bir yuva kurmanın hayalini kuran Terazi burçları buna rağmen çok eşliliğe daha yatkındırlar. Bu durum cinsel isteklerinin aşırı olmasından değil, beğenilme ve şımartılma dürtülerinin daha baskın olmasından ileri gelir. Beğenilmek ve arzulanmak onları tahrik eder. Bu yüzden aşk defterleri oldukça karışık ve kalabalıktır. Terazi burçları yine de cinsel birliktelik yaşayacağı kişi ile önce sosyal paylaşımlarda bulunmayı tercih ederler.

Terazi Burcu Ünlüleri

Terazi burçlarının sanata düşkünlüklerinden ve yatkınlıklarından bahsetmiştik. Dünya çapında adını duyurmuş isimlerin de bu burca mensup olması pek şaşılası bir durum değil. Türkiye’nin megastarı, dünyanın tanıyıp sevdiği Tarkan, Terazi ruhunu yansıtan oldukça başarılı bir kariyer. Bunun yanı sıra tarzıyla fark yaratan, alışılmışın dışında bir ruha sahip olan Nil Karaibrahimgil de Terazi burcu. Diğer Terazi burçları: Yıldız Kenter, Tarık Akan, Levent Kırca, Beren Saat, Eminem, Levent Yüksel, Ayşegül Aldinç, Miguel de Cervantes Saavedra , Kate Winslet, Kim Kardashian, Will Smith, Vladimir Putin, Cem Özer, Mehmet Aslantuğ, Eyşan Özhim, Neşe Erberk, Turgut Özal, Rahmi Koç, Oscar Wide, Nurseli İdiz, Hülya Avşar.

Terazi Burcu Olumlu ve Olumsuz Yönleri

İletişimi kuvvetli, ara buluculuk konusunda başarılı Terazi burçlarının asıl ortak özellikleri uyumluluklarının getirdiği birlikte hareket etme duygusudur. En ufak işte bile kendilerine samimi bir ortak ararlar. Aynı zamanda duygusal zekalarıyla mantık Terazisini de dengelerler. Kendi doğrularından asla şaşmazlar ve içlerindeki doğrunun gerektirdiği her güçlüğe göğüs germeye hazırdırlar.

Terazi burçlarının en belirgin olumsuz özelliği kararsızlıklarıdır. Çevrelerindeki hemen herkes tarafından bu özellikleri fark edilir. Önlerine çok fazla seçenek sunmak pişman olmaya neden olur. En iyisini seçebilmek için tüm ihtimalleri gözden geçirmek isterler. Etrafındakilerin konuyla alakalı baskılarını da asla umursamazlar. Genelde uçlarda yaşamayı severler. Bu yüzden çok çabuk fikir değiştirirler. Onları etkileyen insanların her dediğine kapılma gibi kötü bir huyları vardır.

Terazi Burcu Çocuğu Özellikleri

Genelde sorunsuz bir çocukluk geçiren Terazi burçları hayatlarının her döneminde oldukça uyumludurlar. Küçük yaşta sanata yatkınlıklarını geliştirmeye başlarlar. Bu yüzden Terazi burçlarının ebeveynleri, çocuklarının yeteneklerini küçük yaşta fark edip, onları yetenekleri doğrultusunda eğitim almaya yönlendirmelidirler. Çekingen yapıya sahip Terazi çocuklarının kabuklarını kırmak için onlara sevgiyle yaklaşılması gerekir. Anne ve babalarından ilgi gördükçe kendilerini ifade etme yetenekleri artar. Sosyalleşmeye küçük yaşta başlarlar ve sık sık eve arkadaşlarını toplayarak vakit geçirmeyi, oyunlar oynamayı severler. Duygusal zekaları küçük yaşta gelişmeye başlar. Ebeveynlerinden aldıkları adalet duygusu, vicdan ve merhamet onların hamurunu oluşturan bağlardır. Arkadaşlıklarının sağlam olması da buna bağlıdır. Sevgi dolu bireyler olarak gelişmeye eğilim gösteren bu çocuklar anne ve babalarının eleştirilerine kimi zaman ukala cevaplar verebilirler. Terazi çocukları eleştirilirken yanlışlarını vurgulamak yerine tavsiyelerde bulunmak daha olumlu olur.

Terazi Burcu Kadını Genel Özellikleri

Zarif görünmekten haz duyan Terazi burcu kadınlarının kafası cinsiyetsiz çalışır. Karşı tarafla tartışmaya meraklı gibi görünseler de kendi içlerindeki adaletin kefesini dengelemek için uğraşırlar. Bu yüzden birinin kendilerini darıldığını fark etmeyebilirler. Sanatsal zevkleri, en iyi koşullara sahip olma isteklerinden dolayı bir işten elde edecekleri standart kazançları yeterli bulmazlar. Güzel ve pahalı kıyafetleri her ne kadar çekici bulsalar da tarzlarının dışındaki her şeyi reddedebilirler. Kendi şartlarını başkalarıyla paylaşmayı severler. Sevdiklerinin aynı koşullara sahip olmaları için ise oldukça uğraş gösterirler. Anne olmanın hakkını verirler, topluma faydalı bir birey kazandırmak için uğraşırlar.

Terazi Burcu Kadını Nasıl Erkeklerden Hoşlanır?

Doğuştan gelen flörtöz tavırları karşı taraftan yanlış anlaşılabilir. Asla çok eşli bir hayatı tercih etmezler, aşırı derecede sadık ve bağlıdırlar. Farklı yerlere çekilen flörtöz tavırları ummadıkları anda, ummadıkları kişilerin kendilerine yakınlaşmaya çalışmasına sebep olur. Ancak bu kişilerin, onların sivri dilinden payını olmaları sonucunda bu girişimleri hüsranla sonuçlar. Cüretkar ve hadsiz erkeklerden olabildiğince uzak dururlar. Onlara hayranlık duyan ve içlerindeki o farklı cevheri fark eden erkeklerle sohbet etmekten hoşlanırlar. Partnerleri tarafından her zaman arzulanmak ve bunu hissetmek isterler. Onlara karşı duyulan sevginin gösterilmesi onların egosunu tatmin etmez, bu sevgi onların içlerindeki sevgi ihtiyacını karşılar. Sanata ve kendini geliştirmeye eğilimi olan erkekler dikkatini çeker. Dünyaya at gözlüğüyle bakan ve eleştirilerini tek bir açıdan yapan erkekler onlara göre değildir.

Terazi Burcu Kadını için Hediye Seçimi

Dostluğunu ve samimiyetini hissettiklerini insanlardan gelen hediyeler onlar için çok kıymetlidir. Genelde şık kıyafetler ve tasarım aksesuarlar onların ilgisini çekmeyi başarır. Aynı zamanda spesifik hobilerine özel seçilecek hediyeler, onlara kendilerini özel ve değerli hissettirir. Ya da uzun süredir takip ettikleri sanatçıların organizasyonlarına alınacak bir biletle ayakları yerden kesilebilir. Terazi burcu kadınlarının içlerinde yatan ama henüz ortaya çıkaramadıkları yeteneklerini keşfedebilecekleri bir ortam hazırlanabilir. Bir sanat merkezine birlikte yapılacak ziyaret Terazi burcu kadınları için hoş bir sürpriz olacaktır. Genelde sosyal hayatlarında epey aktiftirler ancak bu evcimen yapıları olmadığı anlamına da gelmiyor. Evlerinde de genel olarak mükemmeliyetçi ve özgün oldukları için evlerinde severek kullanacakları bir eşya onlar için ideal bir hediyedir. Özel tasarım bir kitaplık ya da bir kupa onların hoşuna gidecek hediyeler arasında yer alır.

Terazi Burcu Erkeği Genel Özellikleri

Terazi burcunun genel özelliklerine biraz aykırı davranan Terazi erkekleri ilişkilerinde dengesizlik durumunu sürekli yaşarlar. Mantıklarını aşka uydurmaya çalışmaları genelde başarısız olmalarıyla sonuçlanır. Ancak iki olguyu da ayrı kabul ettiklerinde, yerine göre mantıklarıyla yerine göre aşklarıyla karar vermeye başlamalarıyla birlikte rahatsız oldukları pürüzler ortadan kalkar. Kararsızlığın zirvesindeyken üstlerinde baskı oluşturulmasından hoşlanmaz ve bu baskıyı kuran kişi ilişkiyi yaşamak konusunda olumlu baktıkları biri bile olsa o kişiyi elemeyi tercih ederler. Flörtlerinde genellikle küçük hileler yaparak akılda kalmaktan hoşlanırlar. Bu da sağlam bir ilişki başlatmalarına yardımcı olur. Çekiciliklerinin fark edilmesi için çok çaba sarf etmezler ancak bununla övünürler. İlişkileri düzene oturduktan sonra daha çok huzuru tercih ederek hileleri bir kenara bırakırlar. İç dünyalarında karşı taraftan bekledikleri tek şey sevilmektir.

Terazi Burcu Erkeği Nasıl Kadınlardan Hoşlanır?

Aileye önem veren kişilerle birlikte olmayı tercih ederler. Aile kavramında sevgi bağlarını ve diğer güçlü tüm bağları içselleştirmiş kişilerle mutlu bir yuva kurma eğilimindedirler. Onlarla bir ilişkiye başlamak için önce arkadaş olunmalıdır. Arkadaş olamadıkları, kendilerine göre zıt karakterlerle birlikte olmayı tercih etmezler. Çünkü her konuda uyumu ilişkilerinde de yakalamak isterler. Üstesinden gelemedikleri konularda iç dünyalarında hep birini ararlar. O an yanlarında olan kişinin vefasından etkilenirler. Paylaşımcı olmayı tercih ederler, genelde kısıtlayıcı tavırlar onları sıkar ve bir süre sonra ilişkinin temel taşlarının hasar görmesine neden olur. Aşık oldukları kadının onlara tamamen bağlı bir şekilde yaşaması pek hoşnut oldukları bir durum değildir. Mutlaka ayakları yere basan, güçlü kadınlar her zaman dikkatlerini çeker.

Terazi Burcu Erkeği için Hediye Seçimi

Genelde lüks yaşam için çok çabalayan Terazi erkekleri, lüks hediyelerden hoşlanırlar. Ancak alacakları pahalı bir hediye onları tek başına tatmin etmeye yetmez. Kesinlikle karşı tarafın samimiyetini ve yakınlığını hissetmeliler. Kaliteli olan her şeyden hoşlanırlar. Çok fazla işleve sahip olan teknolojik ürünler, spor şık bir kol saati ya da özel tasarım bir kol düğmesi gözlerinin parlamasına yeterli olur. Terazi burcu erkekleri aynı zamanda imkanları dahilinde seyahat etmeyi, farklı kültürlerle tanışmayı seven bir yapıya sahiptirler. Bundan dolayı onlara bir sürpriz hazırlamak istiyorsanız özellikle yurt dışı seyahati planlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra baş başa otantik bir mekanda sevdikleriyle yiyecekleri bir yemek unutulmaz anları arasına girebilir.

Terazi Burcunun Yükselen Özellikleri

Yükseleni Terazi olan kişiler için Terazi burcunun getirileri oldukça fazladır. İçlerindeki dengeleyici durumu her zaman hatırlatacak olan merhamet ve vicdan duyguları buradan gelir. Aynı zamanda iş hayatlarında kendilerine has tarzları vardır. Bulundukları çevrede gerginlikten hoşlanmadıkları gibi gerginlik yaşayacakları ortamlara pek girmemeye gayret gösterirler. İnsanların genelde duymak istediklerine yönelik konuşmayı reddederler ve doğru olmaya özen gösterirler. Bu özellikleriyle yükselen Teraziler, karşı tarafa kibirli ve biraz da ukala gelebilirler. Bu iletişimde güçlük çekeceği anlamına gelmez. Çünkü genelde yükselen Terazi burçları çevreleriyle olan ilişkilerini hep aynı düzeyde tutarak yalnız kalmamaya da özen gösterirler. İçlerindeki onaylanma duygularını karşılamak için mutlaka sosyal hayatlarını sürdürürler. Ancak kendi içlerindeki yalnızlığı ve sınırı da hep koruyarak ilişkilerini kendi içlerinde kısıtlamayı da ihmal etmezler. Bu da dışarıdan ilk etapta ulaşılmaz olarak görünmelerine sebebiyet verir.

SİZ DE YORUM YAPIN!

Henüz yorum yapılmamış!