2018 Burç Yorumları: Bu Yıl Hangi Burçlar İçin Nasıl Geçecek?

Yeni bir yıl daima yeni heyecanlar demektir. Hemen herkes “yeni bir yıl yeni bir ben” sözünü kendine motto edinir, kimisi düzenli ders çalışmaya kimisi spora başlamaya karar verir. Kim hedeflerini başaracak kim başaramayacak bilemeyiz ama yeni bir yıla hazırlıklı başlamakta her zaman fayda var!

Oğlak Burcu

Oğlak burçlarının 2018’ini tek kelimeyle özetlemek gerekse bu kelime gelişim olurdu. Şimdiye kadar hayatlarında çok sorumluluk almamış ve bunun eksikliğini hissetmemiş Oğlak burçları bu sene yaşayacakları birkaç olayla kendi etraflarına kurdukları duvarları bir bir yıkacaklar. Bu daha önce okumadıkları bir türde kitap okumak gibi ufak bir şey de olabilir, başlarını alıp yabancı bir ülkeye yerleşmeleri gibi büyük bir şey de. Yeniliklere inanılmaz derecede kendilerini açtıkları bir yıl olacak 2018.

Kariyer olarak her zaman içlerinde ukde kalmış işlerle uğraşmaya başlayabilirler. Eğer eğitim görüyorlarsa bir çılgınlık yapıp memnun olmadıkları bölümü bırakıp başka bir bölüme başlayabilirler. Ya da en basitinden çalışmakta oldukları iş alanını değiştirebilirler. Normal hayatlarında her şeyi bin kere düşünerek karar veren Oğlak burçlarının bu fevri davranışları başta aileleri olmak üzere herkesi şaşırtacak gibi görünüyor.

2018 özellikle Oğlak kadınlarına aileleriyle aralarındaki sıkıntıları giderme imkanı verecek. Sebebi ne olursa olsun çekirdek aile içindeki ciddi sıkıntılar ya da iletişimsizlikten kaynaklanan kavgalar bu sene Oğlakların girişimleriyle son bulacak sanki. Yalnızca aileleriyle değil, sosyal ilişkilerinde de ciddi bir düzelme ufukta. Tartıştıkları arkadaşlarıyla barışabilir ya da gönül ilişkilerindeki sorunları çözmek için daha istekli davranabilirler.

Kova Burcu

Kova burçlarını bu sene pek iyi şeyler beklemiyor gibi görünüyor. Elbette iyi şartlar yaratmak onların elinde ancak özellikle maddi konularda sıkıntı yaşamalarına çok müsait bir sene olacak 2018. Hesapta olmayan yüksek tutarda bir para harcamaları gerekebilir.

İş hayatlarında yaşayacakları sorunlar onlara maddi kayıp olarak dönebilir. Bu sene içinde yapacakları projelerde ya da teklif vb. durumlarda fazladan dikkatli olmalarında fayda var. Bu tür işlerde en ufak bir hatanın çok büyük sonuçlar doğurabileceğini unutmamalılar. 2018’de peşlerine takılmış gibi görünen şanssızlık yüzünden normalde sıkıntılı olmayacak şeyler iş yerindeki üstleri tarafından büyütülebilir. Bu noktada Kova burçlarının sakin olmayı öğrenmeleri gerekiyor.

Yalnızca sakin olmayı değil, kendi iç huzurlarına dair pek çok şey öğrenecekleri bir yılın içindeler. Sanki yıllardır kendilerini tanıyamamışlar gibi daha önce hiç bilmedikleri arzularını, yeteneklerini keşfedebilirler. Yeni bir dil öğrenmeyi düşünüyorlarsa tam zamanı! Ayrıca tipik Kova burcu özelliği olan aşırı duygusallıklarını biraz olsun dizginlemeyi öğrenecekler gibi görünüyor.

Kendilerini yeniden keşfetmeye yönelik bu tür hareketler aileleri tarafından fark edilecek elbette fakat tepkilerinin olumlu mu olumsuz mu olacağı biraz da Kova burçlarının kendilerini keşfederken yaptıklarının sosyal normlara uyup uymamasıyla alakalı. 11 Ağustos’ta meydana gelecek güneş tutulması sonrasında ise hem sosyal anlamda hem iş hayatı anlamında her şey sütliman gibi görünüyor.

Balık Burcu

Balık burçları 2018’de leyleği havada görecek diyebiliriz gönül rahatlığıyla. Bir kısmı eğitim, iş vb. sebeplerden zorunlu seyahatler olsa da tamamen tatil amaçlı yapacakları geziler bir değil iki değil. Normalde mekan değişikliğinden tedirgin olsalar da 2017’de sürekli içlerine kapalı yaşamak onları bezdirmiş gibi görünüyor. Bunu telafi etmek için yurt dışına bol bol seyahat edecekler bu sene.

16 Şubat’taki güneş tutulması Balık burçlarının yaratıcı yönlerini ön plana çıkartacak. Kitap yazmayı ya da resim yapmayı planlıyorlarsa 2018 bunun için harika bir sene olacak. Direkt olarak yaratıcılık gerektirmeyen bir işte çalışıyor olsalar bile yükselen yaratıcılıkları sayesinde acil durumlara işe yarar ve yaratıcı çözümler getirerek kriz yönetiminde üstün bir başarı gösterebilirler. Elbette bu başarı birlikte çalıştıkları kişiler tarafından görmezden gelinmeyecek.

Ne yazık ki sosyal anlamda Balık burçlarını pek iyi haberler beklemiyor. Büyük bir kısmı kendilerinden kaynaklanan sorunlar yüzünden yakın arkadaşlarıyla araları bozulabilir. Bozulan ilişkileri düzeltmeye hiç niyetli olmayan Balık burçları bunu kendi içlerine kapanmak için bir fırsat olarak görüp iyice asosyal birine dönüşebilirler. Özellikle 2018’in ikinci yarısında meydana gelecek gibi görünen bu asosyallik durumu umuyoruz ki kalıcı olmaz.

Koç Burcu

Özellikle geçtiğimiz iki yıl Koç burçları için hemen her alanda çok zorlu geçmişti. Hatta belki bu yüzden 2018’den pek umutlu olmayabilirler ancak onları mutlu edecek harika bir haberimiz var; 2018 koç burçları için çekilen sıkıntıların meyvelerini toplama yılı olacak.

İş arayan yahut çalıştıkları iş yerinde sorunlar yaşayan Koç burçları 2017’de gösterdikleri çabaların kimse tarafından fark edilmediğine inansalar da yetkili kişiler onların gösterdiği özveriyi anbean izlemiş. 2018 özellikle Mart ayından itibaren Koç burçları için terfilerle, başarılı projelerle dolu, kariyer anlamında onları memnun edecek gelişmeleri işaret ediyor. Eğer geçmiş aylarda biriken borçları varsa ya da maddi anlamda sıkıntı çektilerse 2018 onlara bol bol para getirecek gibi görünüyor.

Maddi kazancın dışında ne yazık ki Koç burçları gönül işlerinde pek şanslı değil bu sene. Bazı sıkıntılar yaşadıkları için sonlandırdıkları ilişkilerini özlemeye başlayabilir, hatta eski partnerlerini tekrar arama gafletine düşebilirler. Başta olumlu gelişmeler olacak gibi dursa da bu tür geriye dönüşler özellikle Koç burcu erkeklerine ne yazık ki kalp kırıklığından başka bir şey getirecekmiş gibi görünmüyor. Aşk hayatı dışındaki sosyal hayatları ise özellikle yılın ikinci yarısında inanılmaz derecede hareketlenecek gibi. İş ya da eğitim gibi bir sebeple yurt dışına çıkıp birkaç ay orada kalmaları gerekebilir. Geçirdikleri zor yılın ardından böyle bir planın koç burçlarına ilaç gibi geleceği kesin.

Boğa Burcu

2018 Boğa burcu insanlarına bol bol ikilem getirecek gibi görünüyor.

İş hayatlarında karşılarına birçok fırsat çıkabilir ancak neredeyse hepsi çok avantajlı göründüğü için muhtemelen seçim yapmakta zorlanacaklar. Sonunda bir şekilde karar verip devam ettikleri seçenek ise onları istedikleri noktaya götürmekte yavaş bir kariyer planı olabilir. Dolayısıyla Boğa burcunu özellikle 2018’in ilk yarısında çok stresli ve kararsız bir dönemin beklediğini söyleyebiliriz.

Maddi gelir açısından Koç burcu kadar şanslı olmasalar da onlara da miras ya da önceden yaptıkları bir yatırım vb. beklenmeyen bir yerden yüklü bir miktar para gelecek gibi görünüyor. Fakat Boğa burçlarının bu parayı harcarken ya da plan yaparken çok dikkatli olmaları gerekiyor. Haydan gelen huya gider misali, akıllıca yatırımlar yapmadıkları sürece ellerine geçen parayı çabucak kaybetmeleri maalesef büyük bir olasılık.

2018’in Boğa burçları için odak noktası gibi görünen ikilemleri aşk hayatlarına da sıçrıyor. Girdikleri ortamlarda insanları çabuk etkileyecekleri, yıldızlarının barışık olduğu bir yıl olacak bu yıl. Bu sıcak kanlı tavırlarına karşı cins de tepkisiz kalmayacak ve birçok ortamda, özellikle işle ilgili toplantı vb. birlikteliklerde, çok sayıda flörte maruz kalabilirler. Hayatlarını birlikte geçirmek istedikleri kişiyle bu sene tanışabilirler. Ay tutulmasıyla birlikte Temmuz sonundan itibaren aşk hayatları onları çok memnun etmeye başlayacak. Boğa burçlarının sosyal açıdan mükemmel bir sene geçireceklerini söyleyebiliriz.

İkizler Burcu

İkizler burcu insanlarının genelde her ortama ayak uydurabilen, çevreleri tarafından sevilen insanlar oldukları bilinir. Ancak 2018’de kartlar yeniden dağıtılacakmış gibi görünüyor.

Tipik İkizler burcu insanları bir gün beyaz dediklerine ertesi gün siyah diyebilirler. Bu özellikleri özellikle iş hayatlarında ciddi sıkıntılar yaratmaya başlayacak. Dalgacı kişilikleri de göz önünde bulundurulduğunda hiyerarşik bir işte çalışan İkizler burçlarına çok çok dikkatli olmalarını öneriyoruz. Çünkü endişeden uzak tavırları bu sene onları işten çıkarılmaya kadar gidebilecek ağır koşullara zorlayabilir.

Sosyal ilişkileri de darbe alacak gibi görünüyor. Onların ortama uyum sağlamak olarak gördükleri şeyler çevrelerinde iki yüzlülük ya da nabza göre şerbet vermek olarak algılanıp kalabalık arkadaş gruplarından dışlanmalarına sebep olabilir. Belki de doğdukları günden beri hemen her ortamda arkadaşları olan, çok sevilen ve hatta belki şımarmış İkizler burcu insanları 2018’de yalnız kalmayı kaldıramayabilirler. Her türlü sosyal koşula hazırlıklı davranmalarında büyük fayda var.

Yılın ikinci yarısında sık sık yaşanacak ay ve güneş tutulmaları İkizler burcu için bol bol parasal kaybın habercisi. Üzerinde çok düşünmeden geçmişte yaptıkları yatırımlar bugün onları sıkıntıya sokabilir ve hazırlıklı olmadıkları kadar büyük bir tutarda para ödemek zorunda bırakabilir.

Yengeç Burcu

Yengeç burçları yeni yılla birlikte oldukça şanslı bir döneme giriş yapıyorlar. Bilhassa 2018’in ilk yarısı onlar için hemen her anlamda bol şansın habercisi.

İş hayatlarında üzerinde çok kafa yormadan verdikleri kararlar çok başka yerlere giderek çok fazla kişinin ilgisini çekecek gibi görünüyor. Özellikle kendi çalıştıkları alandaki uzman kişilerin bu kararlardan hoşnut olması kariyer anlamında Yengeç burçlarına çok büyük yarar sağlayabilir. Hatta bilmeden söyledikleri şeyler ya da tabiri caizse söyledikleri beyaz yalanlar onlara birçok kapıyı açabilir. İş hayatlarındaki bu olumlu gelişmeleri maddi kazanç da takip ediyor gibi görünüyor. Miras vb. yolla üzerinde çalışmadıkları yüklü bir miktar parayı elde etmeleri an meselesi.

2018’in Yengeç burçlarına sosyal anlamda getirileri ne taraftan bakıldığına göre değişebilir. Uzun süredir arkadaş oldukları insanların aslında onları o kadar değerli görmediğini ve hatta kötülükleri için çabaladığını öğrenebilirler. Gerçek yüzlerini görüp bitirecekleri arkadaşlık ilişkilerini olumsuz bir tecrübe olarak görebilirler. Aslında bu şekilde belirli bir olay olmasına gerek bile yok; bu sene genel olarak Yengeç burçlarının arkadaş çevrelerinden uzaklaşacakları bir yıl olacak.

Aşk hayatlarında da uzantısı hissedilecek bu etki Yengeç burçlarının karşı cinsle devam etmekte olan ilişkilerinin çok ciddi bir ayrılıkla sonuçlanmasına sebep olabilir. Bu durum her ne kadar kalp kırıcı olsa da Yengeç burçlarının pek itirazı olacak gibi görünmüyor.

Aslan Burcu

Astrolojide disiplin, hırs, hedefe odaklanma vb. yetileri temsil eden Satürn 2017’nin son aylarında Aslan burcunun hanesine yaklaşmıştı. 2018’de ise Satürn Aslan burcunu etkilemekle kalmayacak, tamamen hakimiyeti altına alacak desek yeridir.

Bu sene Aslan burçlarının hayatları boyunca kurdukları hayalleri gerçekleştirebilmeleri için mükemmel fırsatlar sunacak. Fakat bu fırsatlara şanstan ziyade kendi çabaları ve bu doğrultuda çalışmaları sebep olacak diyebiliriz. Hedefe daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir şevkle odaklanan Aslan burçları, kariyer basamaklarını hızla tırmanacak gibi görünüyor. Bu yolda gereken hiçbir fedakarlığı yapmaktan çekinmeyecekleri için istediklerini elde etmekte zorlanmayacaklar.

Ancak kariyer hayatlarındaki bu fırsat ve terfileri maddi kazançla bir tutmamakta fayda var. 2018’de özellikle şansa bağlı maddi kazançlar için Aslan burçlarının önü pek açık görünmüyor. Altın, döviz vb. kendi kontrollerinde olmayan yatırım araçlarında çok ciddi zarara uğrayabilirler. Ayrıca risk alarak yapmaları gereken maddi teklifleri ya da işleri yapmak için bu sene pek iyi bir seçenek olmayabilir.

Karşı cinsle ilişkilerinde geçen senelere kıyasla daha sert tavırları olan Aslan burçlarıyla karşı karşıyayız. Daha önceden hoşlandıkları kişiler için kendilerinden belirli seviyeye kadar taviz vermeye istekli olan Aslan burçları bu sene gönül ilişkilerine çok temkinli yaklaşıyorlar. 2017’de muhtemelen yaşadıkları aldatılma vb. güven kırıcı durumların bu tutumlarındaki etkisi yadsınamaz ancak bu sert tavırları yüzünden aslında çok iyi anlaşabilecekleri insanlarla birlikte olma şansını kaybedebilirler.

Başak Burcu

Başak burçlarının 2018’deki akıbeti ilginç bir şekilde kendilerine ait gezegen ya da asteroitler tarafından değil karşıt burçlara ait gezegen ve asteroitler tarafından belirleniyor. Merkür, Neptün gezegenleri ve Cupido asteroiti duruşları bakımından sadece kendi burçlarını değil Başakları etkiliyorlar.

Tıpkı Boğa burçları gibi Başak burçlarını da bu sene bol bol ikilem bekliyor. Eğitim gören Başaklarda mezun olduktan sonraki yaşamlarıyla ilgili ciddi kararsızlıklar baş gösterebilir. Bunun sebebi hem sunulan fırsatların çok iyi olmaması olabilir hem de Başak burçlarının kendi içlerindeki ikilemler olabilir. Bunun dışında iş hayatlarında bulundukları konum dolayısıyla ciddi kararlar almaları beklenecek gibi görünüyor. Kısacası Başak burçlarının 2018’deki iş hayatları devamlı birkaç seçenek içinde en doğrusunu seçmeye çalışarak geçecek stresli bir dönem olmaya oldukça müsait.

Ne yazık ki 2018 aynı zamanda birçok sağlık sorununu da beraberinde getirecekmiş gibi görünüyor. Zaten bağışıklığı çok yüksek olmayan vücutları özellikle Mart ayında grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara oldukça müsait. Eğer herhangi bir alerjileri varsa dikkatli olmalarında fayda var.

Terazi Burcu

2018’in Terazi burçları için oldukça sakin geçeceğini söylemek mümkün. Olağan akışında seyreden hayatlarında ekstrem durumlar olmayacak gibi görünüyor.

İş hayatlarından ve çalıştıkları yerden memnun olmayan Terazi burçlarına yeni fırsatlar açılması olası görünüyor. Zaten genel özellikleriyle çok sakin olan Terazi burcu insanları bu halleriyle yetkili kişilerin ilgisini çekebilirler. Özellikle acil müdahale edilmesi gereken durumlarda oldukça avantajlı olabilen bu özellikleri işverenler için onları cazip kılacak gibi. Ancak eğitim hayatlarında sıkıntı yaşıyorlarsa ne yazık ki bu sorunlar 2018’de çözüme ulaşacak gibi görünmüyor. Hala öğrenci olan Terazi burçlarının eğitimleri hakkında fevri kararlar vermekten kaçınmaları onların faydasına olur.

Aşk hayatları ise oldukça durağan görünüyor. Elbette girdikleri ortamda karşı cinsin ilgisini çekebilirler ya da flört dönemi yaşayabilirler ancak bu iletişim flörtten öteye gidip ciddileşmeyecektir muhtemelen. Bu sene daha çok kendi iç huzurlarını korumayı hedefleyen Terazi burçları kendilerini birden duygusal ilişkilerin içine atmak istemeyebilirler. Öte yandan, halihazırda bir ilişkisi olan Terazi burçlarının 2018’de üstesinden çift olarak gelemeyecekleri sorun yok gibi.

Akrep Burcu

Akrep burcu insanları 2018’de yalnızca yakın çevrelerindeki insanları değil kendilerini bile şaşırtacak gibi. Normalde değişiklikten pek hoşlanmayan, beğendiği ve sevdiği şeyleri ya da huzurlu olduğu durumları korumaya yatkın olan Akrep burçları bu sene ilginç bir şekilde kendi burcunun tipik sayılabilecek özelliklerine aykırı davranacak.

İş hayatlarında aniden istifa edebilecek potansiyeli bu sene Akrep burçlarında görebiliriz. Elbette bu kararlar ani bir kızgınlıkla alınan kararlar olmayacaktır. Uzun süredir çalıştıkları yerlerle sorun yaşamakta olan Akrep burçları 2018’de gelecek tabiri caizse deli cesaretiyle yüreklerinin derinlerindeki isteklerini gerçekleştirebilirler. Başka bir şirkette, şehirde çalışmak isteyebilir hatta çalıştıkları alanı tamamen değiştirebilirler. Normalde maddi yük getirecek bu fevri hareketler aslında kirli çıkı olan Akrep burçlarını eskiden kalma birikimlerinin yardımıyla hiç de zorlamayacak gibi görünüyor.

Aşk hayatlarında da bu durumun yansımasını görmek mümkün. Uzun süredir devam etmekte olan ilişkilerini ani bir kararla birden bitirip karşı cinsin kalbini kırabilirler. Bu sene tamamen başka bir kültürden birine aşık olup hemen evlenmek dahi isteyebilirler. Anlayacağınız Akrep burçlarının 2018’de ne yapacağı hiç belli değil.

Yay Burcu

Yay burcu için 2018 kadar olumlu haber getiren başka bir müjdeci yoktur herhalde! Gezegenlerinin ve asteroitlerinin yerine bakıldığında onlara bu sene için tek bir kötü haber veremeyecekmişiz gibi. Elbette bu, hayatları her şeyiyle mükemmel olacak demek değil ancak yaşayacakları sıkıntıları Yay burcu oldukları için yaşamayacaklar genel olarak.

İş hayatlarında yaratıcılıklarının en üst seviyede olduğu bir döneme giriyorlar. Yaratıcı olmalarını gerektiren, sanatla ilgili herhangi bir işte çalışan Yay burçları 2018’de tabiri caizse parlayacaklar! Hem birlikte çalıştıkları insanların hem de kendilerinden üst makamlardaki insanların ilgisini çekecekleri için motive olmaları kolaylaşacak; bu da dolaylı yoldan yaratıcıklarını besleyecek.

Aşk ilişkilerinde de pek bir sorun olacak gibi görünmüyor. Yalnızca insanlara -özellikle karşı cinse- çok çabuk güvendiklerinden dolayı çeşitli sorunlar yaşayabilirler. Ancak bu sorunlar her zaman olabilecek şeyler olduğu için Yay burçlarını 2018’de genel olarak çok güzel zamanların beklediğini söylemek mümkün.

SİZ DE YORUM YAPIN!

Henüz yorum yapılmamış!